U trendu

Ova prirodna sredstva držaće komarce podalje od vas

Komarci mogu da ugrizu bilo koga, privlače ih ljudi koji nose tamnu odeću, jake parfeme, imaju određenu krvnu grupu i telesnu temperaturu ili posećuju mesta na kojima žive, poput područja sa stajaćom vodom.

Stoga, da biste izbegli ugrize nosite svetliju odeću, izbegavajte jake parfeme i klonite se područja gde ih ima više.  Takođe možete primeniti neke preventivne mere, poput stavljanja sprejeva protiv insekata.

Štefani Ngujen, osnivač lifestyle portala, koja je nekada bila ‘pravi magnet za komarce’, ima još nekoliko saveta kako sprečiti da vas ubodu.

Ngujen je prešla na šampon i regenerator od lavande i mente, a redovito kod kuće  pali sveće s mirisom citrusa i mirisne štapiće koji odbijaju insekte. Brojne biljke takođe mogu pomoći u odbijanju komaraca, ali prvo proverite hoće li biti prikladne za vaš dom.

Među njima je i trava Citronela koja pak može biti otrovna za kućne ljubimce pa nije svakom najbolja opcija. Za dom s kućnim ljubimcima ona predlaže matičnjak, bosiljak i ruzmarin.

Lavanda je jedno od najefikasnijih prirodnih sredstava protiv komaraca.  Sam snopić lavande postavljen na sto teraće komarce i moljce dalje od vašeg doma, piše Apartment Therapy.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar