U trendu

Ova prirodna sredstva su “smrt” za vlagu na zidovima, eliminišu je očas posla

Vlaga i buđ u vašem stanu ne samo da izgledaju ružno, nego što je još gore – mogu biti uzrok mnogih bolesti od kojih su najčešća respiratorna oboljenja i razne vrste infekcija. Osim toga, mogu uticati i na razvoj alergija. Ako imate vlagu ili plesan u kući, rešite ih se prirodnim putem. Evo kako:

Ulje čajevca

U boci s raspršivačem pomešajte 450 mililitara vode i dve kašičice ulja čajevca. Dobro promućkajte i poprskajte po površinama. Ostavite da tako odstoji i nemojte to mesto naknadno brisati krpom. Treba naglasiti da je miris prilično intenzivan i da će se zadržati u vašem domu nekoliko dana.

Alkoholno sirće

Ono eliminiše oko 90 posto buđi i vlage. Sirće sipajte u bocu s raspršivačem i poprskajte na ugrožena mesta. Ostavite neko vreme da odradi posao. S obzirom na to da sirće ima prilično jak miris, možete mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neprijatan miris sirćeta. S druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan uticaj na osobe osetljive na mirise.

Soda bikarbona

Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možete je pomešati sa sirćetom ili vodom.

Semenke grejpa

U bocu s raspršivačem ulijte 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrakta semenki grejpa. Potom bocu dobro protresite kako bi se sastojci sjedinili. Tečnost poprskajte po problematičnim područjima i ostavite da odstoji. Nema potrebe kasnije brisati sredstvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar