U trendu

Ova sobna biljka čisti vazduh od raznih zagađenja, ali i duvanskog dima

Najviše vremena provodimo u domovima i zato je bitno da u njima stvorimo prijatne uslove za život, a čist vazduh temelj je zdravlja i zato za njegovo pročišćavanje možemo iskoristiti zeleni ljiljan, piše Atma.

Sobne biljke unose radost u naše domove. Najbolje za održavanje su one koje koje nisu zahtevne, koje traže malo pažnje i mogu stajati u senci, ali i na svetlosti tako da ih možemo držati na mestu na kojem nas najviše uveseljavaju.

Postoje biljke koje osim svojom lepotom imaju i niz pogodnosti, neke tako deluju izrazito pročišćujuće, antimikrobno i antibakterijski. Takva biljka je i zeleni ljiljan, odnosno pauk biljka.

Ova biljka nije zahtevna, na svetlosti vremenom postaje svetlija, a pruge na njenim listovima vrlo dekorativne, dok kod onih u senci one postepeno nestaju. Ova biljka aktivno pročišćava vazduh u prostoriji, neutrališe materije štetne za ljudski organizam, kao što su fenol, benzen, formaldehid i druge, koje u velikim količinama emituju savremeni materijali.

Zeleni ljiljan apsorbuje izduvne gasove, stoga je jako pogodan za sve one koji žive u užurbanim područjima.

Pauk biljka je korisna i u kuhinji, zbog aktivnog upijanja ugljen monoksida.

Ova biljka nezaobilazna je i u domovima pušača jer odlično neutrališe duvanski dim.

Biljku karakteriše antimikrobno i antibakterijsko delovanje, pa su i sledbenici drevne kineske doktrine Feng shui takođe preporučivali da ovu biljku držite u kući.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar