U trendu

Ovaj deo mašine za sušenje veša je uvek prljav, zbog toga se i kvare! (VIDEO)

Nakon što kupite mašinu i počnete da je koristite pobrinite se da do ovakvih kvarova ne dođe. Prema rečima stručnjaka prva stvar kod koje mnogi greše je što ne očiste mašinu nakon svakog korišćenja, a to podrazumeva da ostavite otvorena vrata kako bi para koja se unutra zadržala mogla da izađe, a zatim je neophodno da očistite vrata mašine kao i ulaz na kojem se skuplja prljavština.

Za to je najbolje koristiti usisivač, a zatim izvaditi filter koji stoji tako reći na vratima mašine, izvadite ga i očistite. Filter otvorite i takođe ga usisajte, kako bi bio čist za sledeću turu veša.

Nakon ovoga se prelazi na donji deo mašine, izvadi se deo u kojem se zadržava voda i prazni se jer ova tečnost može da se usmrdi.

Nakon ovoga se čisti kondenzacioni prostor koji je ključan u ovom čišćenju. U njemu se zadržava najviše kunadre i tkanine koja spada sa garderobe u toku pranja. Izvadi se, a zatim opere sa svih strana u kadi. Kada se dobro opere kondenzacioni prostor neophodno je da očistite, krpom, prostor u kojem stoji ovaj deo pre nego što ga vratite na mesto.

Uostalom, pogledajte kako to izgleda:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.