Ovaj deo mikrotalasne nikada niste očistili, a prepun je prljavštine i masnoća (VIDEO)

Iako smo sigurni da prilikom čišćenja doma sve temeljno oribate, isto tako znamo da, nažalost, uvek postoji nešto što ste zaboravili.

Nekada to budu neki ćoškovi, a nekada delovi nekih kuhinjskih aparata, poput mikrotalasne pećnice.

Da li ste znali da na mikrotalasnim pećnicama postoji skrivena funkcija koju je neophodno čistiti, jer vrlo lako može da se natopi masnoćom? To je otkrila žena koja se profesionalno bavi čišćenjem, a koja na društvenim mrežama često deli savete, prenosi 24sedam.rs.

Ona je u videu koji je objavila na TikToku objasnila da je neophodno čistiti ventile ispod mikrotalasne.

Snimila je prostor ispod mikrotalasne koji se nalazi iznad njenog šporeta i pokazala dva ventila koja mogu da se uklone.

Zatim ih je uklonila nožem i stavila ih u sudoperu, gde se jasno videlo da su preprljavi i natopljeni masnoćom. Zatim ih je poprskala sredstvom za čiščenje i izribala ih četkom.

Nakon nekoliko minuta ribanja izgledali su blistavo čisto. Vratila ih je na mesto i napisala: „Izgleda mnogo bolje.“

Iako unutrašnjost možete da očistite samo limunom i vrućom vodom, s obzirom na to da su ventilacijski otvori skriveni od pogleda, nije ni čudo što ih često zaboravljamo.

@cleaningvideos303

Original creds to @pdx_cleaning Did you know youre supposed to clean the vents under your microwave? #CapCut #cleaningvideos #cleantok #cleaninghack #CleanHome #hack #satisfying #springcleaning #cleaningmotivation #scrubbing #asmr #didyouknow

♬ original sound – KB (home & cleaning)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.