U trendu

Ovaj mali kućni aparat je najčešći uzrok požara, ne ostavljajte nikad ga uključenog bez nadzora

Kućni aparati ne smeju da budu ostavljeni bez nadzora jer su oni jedan od glavnih uzroka požara u domaćinstvu. Posebno su opasni mali aparati koji nam umnogome olakšavaju život, ali ga mogu i pogoršati u sekundi.

Boris Banjan, bivši komandir i portparol Javne vatrogasne jedinice grada Osijeka rekao je da su bojleri, pegle za veš, električne grejalice jedan od najčešćih uzročnika požara u domaćinstvima.

Kada su u pitanju mali kućni aparati pegle za veš su jedan od najvećih uzroka požara

Svi kućni aparati čest su uzrok prenošenja požara i može nastati velika materijalna šteta, kazao je Banjan. Ono što svako treba da uradi kada nema kućne aparate pod nadzorom je da ih isključi iz struje.

Banjan je potvrdio da sve aparate koje obično ostavljamo da rade preko noći, treba isključiti iz struje. To bi bio najsigurniji način da sprečimo požar. Ako uređaji ostanu uključeni, ovo je opasnost jer zbog lošeg dizajna i loše izrade za kratko vreme može doći do katastrofe.Produžni kablovi takođe predstavljaju veliki problem.

Odgovorno ponašanje bi bilo da se isključe vaši kućni aparati i kablovi koji nisu neophodni za rad nekog uređaja; posebno preko noći ili u dužim odsustvima tokom dana, prenosi Radio Sarajevo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar