U trendu

Ovaj metod praktikuje se od davnina, a pomaže da uštedite i do 50 odsto potrošnje vode u domaćinstvu

U zavisnosti od intenziteta padavina i površine krova, može se nakupiti od 20 do 100 litara vode tokom 10-minutnih padavina. Ovo je dovoljno, na primer, za pranje automobila ili za zalivanje cveća tokom nedelju dana, ako ne i duže.

Za šta se može koristiti kišnica?

Kišnica je potpuno besplatna, pa može olakšati kućni budžet smanjenjem potrošnje vode iz slavine. Kišnica može pokriti do 50% potrošnje vode u domaćinstvu. Najčešće se koristi za zalivanje vrtova i travnjaka. Zanimljivo je da je kišnica blago kisela, što se većini vrtnih biljaka jako dopada. Tako možete lako navodnjavati bašte, njive.

Kišnica se takođe koristi za čišćenje – pranje automobila, baštenskog nameštaja ili čišćenje površine.

Kišnica se može koristiti i kod kuće. Istovremeno, ne treba je koristiti u kuhinji ili za piće. Pomoću nje možete isprati toalet. Da bi se koristila za pranje sudova, treba je očistiti kroz odgovarajuće filtere. Međutim, važno je znati da se sistemi kišnice ne mogu kombinovati sa vodosnabdevanjem. Zbog toga je potrebno instalirati zasebnu instalaciju za snabdevanje kišnice, na primer, u toalet.

Sakupljanje kišnice ima mnoge prednosti, pa je mnogo ljudi počelo ovo da praktikuje. Štedi novac i ekološki je prihvatljivo rešenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar