U trendu

Ovaj pametni trik sa sunđerom svako bi trebao da zna

Većina nas sunđer koristi isključivo za pranje suđa. Ali ovaj neupadljivi predmet ima nekoliko drugih upotreba u kuhinji. Ne znaju svi, na primer, zašto ga vredi držati u frižideru. Zvuči pomalo čudno, ali videćete za trenutak da ovaj trik zaista ima smisla.

Pitate se zašto držite sunđer u frižideru? Ne, nije da niska temperatura ograničava rast mikroba i produžava njihov rok trajanja. Iako to uopšte nije potpuno glupa ideja. Međutim, kuhinjski sunđer ima drugačiju upotrebu. Zahvaljujući svojim svojstvima, dobro radi u frižideru.

Pa zašto staviti sunđer u frižider? Zahvaljujući svojoj strukturi i svojstvima, odlično upija vlagu i mirise . Samo stavite po jednu na svaku policu kako biste sprečili nakupljanje vode na proizvodima u frižideru. Ova neupadljiva stvar takođe može pomoći u rešavanju problema neprijatnog mirisa iz frižidera.

Takođe je dobra ideja da povrće stavite na sunđer umesto direktno na policu u frižideru. To olakšava održavanje čistoće, a proizvodi se neće tako brzo kvariti.

Samo zapamtite da stavite novi, čist i suv sunđer u frižider. Što je veća njegova površina, to bolje. Trebalo bi da se menja svakih nekoliko dana, pogotovu ako primetimo da je vlažan ili da mu se izgled promenio.

Ono što je važno, ne morate da bacite takav sunđer. Samo ga dezinfikujte i osušite. To možete učiniti tako što ćete ga potopiti u sirće, staviti u mašinu za pranje sudova ili u mikrotalasnu pećnicu na 2 minuta. Ili samo u mašini za pranje veša. Drugi način je da ga prokuvate sa tečnošću za pranje sudova. Nakon toga, možete ga bezbedno ponovo koristiti za pranje ili vratiti u frižider.

Kesa sirovog pirinča u frižideru će raditi kao sunđer. To je jednostavan, efikasan i ekološki patent za uklanjanje viška vlage koja se tamo nakupila. Štaviše, eliminiše i neprijatne mirise. Za istu svrhu novine možete staviti i u frižider. Ova kućna metoda naših baka, koja se koristi i danas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)