U trendu

Ovaj prah treba da ima svaka kuća: Uništava buđ, smanjuje gasove

Aktivni ugljalj je crni prah bez mirisa koji se od davnina koristi za detoksikaciju organizma jer ima snažnu sposobnost vezivanja toksina i otrovnih materija. Posljednjih godina je postao toliko popularan, a malo ko zna gde ga sve možete primeniti i kako. Često se koristi i za ublažavanje posledica trovanja, ali nije efikasan kod svih slučajeva. Primera radi, nema efekta kod trovanja alkoholom, teškim metalima, litijumom ili kiselinama. Ovo su primeri gde je aktivni ugalj efikasan:

Čisti kosu

Zbog prljavštine i skupljanja ostataka proizvoda, kosa može izgledati masno i beživotno. Aktivni ugalj apsorbuje svu prljavštinu iz kose i temena. Pomešajte jednu čajnu kašičicu praha aktivnog uglja, dve kašičice šampona s prirodnim sastojcima i pola kašičice tople vode. Nanesite mešavinu kao običan šampon na mokru kosu, a zatim isperite vodom.

Izbeljuje zube

Ova aktivna supstanca privlači i veže male čestice naslaga na zubima, a to objašnjava njegov efekat izbeljivanja zuba. Upravo to je razlog zašto se aktivni ugalj dodaje brojnim zubnim pastama.

Uništava buđ

Postoji širok raspon hemijskih proizvoda koji ljudima mogu da pomognu da se reše vlage, ali aktivni ugalj je prirodan način. Treba pomešati pola šoljice aktivnog uglja u prahu s jednom šoljicom vode i tu pastu naneti na područje gde se pojavila buđ. Neka stoji 10 do 20 minuta, a zatim se to mesto treba isprati vodom.

Smanjuje gasove

Aktivni ugalj može biti vrlo efikasan u smanjenju gasova, pogotovo nakon konzumacije namirnica kao što je pasulj. On takođe može da smanji mučninu, ali koristite ga samo povremeno.

Ublažava dijareju i veže otrove

Jedna od najčešćih upotreba aktivnog uglja jeste za lečenje dijareje i ublažavanje posledica konzumiranja pokvarene ili otrovne hrane. Aktivni ugalj za sebe veže sve toksine i otrove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.