Ovaj prelepi egzotični cvet pročišćava vazduh u kući i lagan je za održavanje

Anturijum ili flamingov cvet sa svojim živim crvenim cvetovima u obliku srca i velikim listovima ne samo da vizualno odušveljva, nego nudi i zdravstvenu prednost za zatvorene prostore.

Ove tropske sobne biljke donose dašak elegancije u vaš dom dok aktivno poboljšavaju kvalitet vazduha. Anturijumi su izvrsni u filtriranju vazduha i doprinose zdravijem životnom prostoru. Njihova egzotična privlačnost čini ih divnim dodatkom unutrašnjem dekoru.

Anturijumu je potrebno redovno zalivanje i to najbolje u pre podnevnim časovima. Preporučuje se zalivanje vodom koja je odstajala ili prokuvanom kada je zemljište potpuno suvo. Zimi se zaliva jednom u 10 do 12 dana, a leti na svaka 3 dana. Jednom nedeljno se cela biljka može oprati vlažnom krpicom ili blagim mlazom tuša. Saksija se može potopiti u dublju posudu sa vodom tako da nivo vode bude malo iznad gornje ivice. Kada prestanu da izlaze mehurići vazduha saksija se ostavlja sa strane da se ocedi. Anturijumu je potrebna visoka vlažnost vazduha. Listove treba povremeno orošavati mekom vodom, prokuvanom ili odstajalom vodom.

Flamingov cvet lako se održava, a dobro uspeva na indirektnom svetlu. Međutim, otrovni su ako se konzumiraju, a to zahteva pažljivo postavljanje dalje od kućnih ljubimaca i dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.