U trendu

Ovaj program izbegavajte ako ne želite da pokvarite mašinu: A koristimo ga skoro svakodnevno

Kada se spremate da stavljate veš na pranje u mašinu, morate dobro da razmilite o tom postupku jer se obično pranje može pretvoriti u noćnu moru. Uz toliko različitih opcija i uputstava, može biti teško uvek to uraditi kako treba.

Kada imate puno rublja za pranje, možete doći u iskušenje da ugurate sav veš u mašinu i nadati se najboljem.

Verovatno ćete moći da ga operete koliko toliko, sve dok ne ubacite crvenu košulju s belim rubljem.

@wadesramsey

STOP using the fast setting on your washing machine #trywadesfirstmate #euronics #washingmachine #fast #fastsetting #noisey #techtips #tips

♬ original sound – wades

Stručnjak otkrio u čemu je problem

Prodavnica tehnike u Remziju, u Kembridžširu, nedavno je podelila video na TikToku otkrivajući jednu ogromnu grešku koju svi uvek prave.

Prema rečima stručnjaka za mašine za pranje veša, važno je nikad ne koristiti brzu opciju za neke stvari. Brzi program pranja može biti izvrsna opcija, naročito ako ste u žurbi i imate puno veša za pranje, ali za teška opterećenja, poput peškira, opcija brzog pranja može doneti više štete nego koristi.

Šta izbegavati

S obzirom na to da peškiri postaju jako teški kada su mokri, brzo pranje od 28 minuta jednostavno nije dovoljno da se tkanina odvoji kako bi se ispravno očistila od mrlja, ali i činjenica je da težina peškira može dugoročno oštetiti vašu skupu mašinu.

„Kada radi jako brzo i ti se peškiri skupe zajedno, to dovodi do velikog opterećenja bubnja i on počinje da se trese“, rekao je stručnjak, a prenosi Net.hr.

Saveti stručnjaka

Ako ste u žurbi, bolje izaberite opciju pamuk na svojoj mašini, što obično traje oko dva i po sata. Zatim pritisnite opciju brzine kako biste skratili vreme na oko sat i po.

To će mašini dati dovoljno vremena da sve pravilno očisti bez dodatnog pritiska na nju.

Korisnici o savetu

Korisnicima TikToka dopao se ovaj jednostavan savet: „To bi mogao da bude razlog zašto mi je ‘crklo’ pet mašina za prane veša u poslednjih 10 godina.“

Drugi je dodao: „Nikad ne koristim brzo pranje! Deterdžentu treba vremena da se otopi i ispravno deluje.“

A treći je rekao: „Moj mehaničar za mašinu za pranje veša mi je ovo objasnio! Stvarno bi trebalo da bude objašnjeno u priručniku“, piše The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar