U trendu

Ovaj program za pranje veša treba da izbegavate: Brzo kvari mašinu, tvrdi majstor (video)

Moderne mašine za pranje veša dolaze sa velikim brojem ciklusa pranja za različitu vrstu garderobe na različitim temperaturama. Ipak, jedan od ciklusa koji se u domaćinstvima najviše koristi jeste program za brzo pranje. Iako je možda najlakše upotrebljavati ga svaki put kada perete veš, to ne bi trebalo da vam bude navika.

Naime, jedan majstor je na TikToku detaljno objasnio zašto ne bi trebalo da koristimo program za brzo pranje veša, ali i kako česta upotreba pomenutog programa dalje utiče na funkcionalnost veš mašine. Ukoliko perete odeću napravljenu od laganijih materijala- tada i možete da se koristite program za brzo pranje (ali ne često).

Međutim, kada je u pitanju garderoba napravljena od težih materijala, tada ona predstavlja veliko opterećenje za mašinu, pa se brzi program za pranje nikako ne preporučuje.

@wadesramsey

STOP using the fast setting on your washing machine #trywadesfirstmate #euronics #washingmachine #fast #fastsetting #noisey #techtips #tips

♬ original sound – wades

Pomenuti majstor je za objašnjenje problema dao primer pranja peškira. S obzirom da peškiri postanu izuzetno teški kad se napune vodom, brzo pranje od 28 minuta može da ošteti bubanj, prenosi Superžena.

„Kada mašina radi jako brzo, peškiri se zajedno skupe, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Tada mašina počinje da \’lupa\’ i da se pomera“, rekao je on.

Koji program je najbolji za korišćenje ukoliko nemate dovoljno vremena za pranje?

„Ako nemate puno vremena, bolje izaberite program pranja veša za pamučne stvari, što obično traje oko dva i po sata. Zatim pritisnite postavku brzine kako biste skratili vreme na oko sat i po. To će veš mašini dati dovoljno vremena da sve pravilno očisti bez dodatnog opterećenja na nju“, tvrdi majstor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar