U trendu

Ovaj rastvor čini čuda za biljke: Cvećari tako vraćaju život uvenulom cveću

Želite li da vaše sobne biljke cvetaju često i bogato? Poslušajte savete iskusnih cvećara. Ove korisne preporuke pomoći će vam da uzgojite pravi cvetni vrt na svom prozoru.

Tajna bogatog sobnog vrta je jednostavna: da biljke cvetaju još lepše i bujnije, treba ih dobro prihranjivati, prenosi uspesnazena.com.

Kako pravilno pripremiti rastvor za prihranu biljaka:

1. Sve biljke vole šećer (a kaktusima je to omiljen slatkiš)

Može se, pre zalivanja, zemlja u saksiji posuti 1 kašičicom šećera ili napojiti biljku slatkom vodicom (1 čajna kašičica šećera na 1 čašu vode).

Fikuse možete jednom mesečno zalivati zaslađenom vodom. Na 1 litar vode uzima se 1 čajna kašika šećera. Listovi fikusa mogu se brisati mlekom. To će doprineti sjaju i lepoti biljke.

Mleko je, inače, vrlo korisno za biljke. Neke domaćice ubrizgavaju špricom mleko, direktno u stablo biljke.

2. Odličan efekat na biljke daje prihranjivanje ricinusovim uljem

U litar vode, koja je odstajala nekoliko dana, treba dodati 1 čajnu kašičicu ricinusovog ulja. Bocu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje treba da se rastvori i dobro sjedini s vodom, da ne bi opeklo korene biljaka. Odmah, nakon mućkanja, dok se ulje nije podiglo, zalivamo cveće.

Ako biljka cvjeta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cvijeta stalno, potrebno ju je prihranjivati ​​jednom mjesečno.

3. Imunitet sobnih biljaka odlično pojačava prskanje rastvora aspirina (andola)

Jednu tabletu od 300 mg treba otopiti u 1 l vode. Nakon toga, biljke prskati raspršivačem.

4. Biljke možete zalivati sledećim rastvorom:

Uzmimo korice nara, ili bilo kojih citrusa, i prelivamo vodom. Ostavljamo da prenoći. To je sve! Hranjivi rastvor za zalivanje biljaka je spreman.

Ako ste primetili da vaše biljke počinju da venu iz neobjašnjivih razloga – uzrok mogu biti sitne štetočine, mušice, koje je teško uočiti golim okom.

U ovom slučaju biće od koristi sledeći trik: Za njegovu realizaciju biće potrebno samo nekoliko običnih šibica. Jednostavno, zabodite ih glavicama u zemlju, na udaljenosti 5 cm od ivice saksije, i zalijte cveće. Nakon 2 dana, zamenite šibice novim, a nakon još 2 dana mušice će nestati.

Od sada ne morate zalivati sobne biljke insekticidima. Fosfor i sumpor, koji su u sastavu smese glave šibica, prodiru u tlo i pouzdano oslobađaju biljku od nezvanih gostiju.

Da biste sprečili pojavu gljivica, koristite bakarne novčiće. Stavite nekoliko novčića u tlo oko biljke, i bakar će uništiti sve spore gljiva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.