Ovaj trik čisti plastične posude za nekoliko sekundi (video)

Oprostite se od tvrdokornih mrlja na plastičnim posudama za hranu s pomoću ovog jednostavnog trika.

Ako ste ikada napunili plastične posude ostacima testenine, karija ili bilo kojeg drugog egzotičnog jela, verovatno ste se posle mučili s čišćenjem. Umaci bogati paradajzom i određenim začinima poput kurkume poznati su po tome što ostavljaju žućkaste mrlje na posudama, a nažalost, čini se da nikakva količina snažnog ribanja ne može izbrisati te mrlje, piše Express.

Kako očistiti žute mrlje na plastičnim posudama?

Ali postoji jedna metoda za vraćanje njihovog izvornog netaknutog stanja. U videu na TikToku je jedna žena otkrila da su za uklanjanje mrlja s vaših plastičnih posuda potrebna samo tri artikla koja su lako dostupna u većini domaćinstava.

Potrebna vam je samo topla voda, sredstvo za pranje posuđa i ubrus.

@shpresseyyy

How to get grease stains off of Tupperware easily #tupperware #grease #clean #hack #cleaninghacks

♬ original sound – Shpresseyyy

„Ako vaše posude imaju žute mrlje koje jednostavno ne možete ukloniti bez obzira koliko jako ribate, dopustite mi da vam pokažem brzi trik. Napunite svoju posudu s malo vode, biće vam potrebno malo sredstva za pranje posuđa, i jedan ubrus. Samo stavite ubrus unutra i sipajte sredstvo za pranje posuđa. Tako je jednostavno“, objasnila je.

Zatim je dodala: „Već možete videti da nestaje. Ubrus pomešan sa sredstvom za pranje posuđa i vodom jednostavno uklanja sve mrlje.“ Nakon što je to napravila, pokazala je uspešan rezultat. Nakon brzog ispiranja vodom kako bi se uklonila pena, posuda je bila besprekorna.

„Bukvalno je savršeno! Ne morate ribati 40 sati sunđerom da to očistite. Neverovatno. Mrlje su nestale“, rekla je i priznala da ne zna zašto je tako dobro funkcionirao trik, a jedna žena joj je u komentarima objasnila: „Sredstvo za čišćenje posuđa izvlači masnoću na površinu, a ubrus je konačna površina na kojoj se masnoća taloži. Sunđer/krpa samo tera masnoću okolo. Ubrusi prilično upijaju.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.