Ovaj trik za čišćenje bubnja veš mašine odmah postao hit, kamenac i prljavština nestaju za tren

Ma koliko vam se čini da je vaša veš mašina čista, budite sigurni da se u bubnju nakuplja enormno veliki broj bakterija, kamenac, ostaci omekšivača, deterdženta…

Upravo ova prljavština može negativno da se odrazi na kvalitet veš-mašine, tačnije njenu dugotrajnost i kvalitet pranja.  Zato je potrebno da je s vremena na vreme dezinfikujete i dubinski očistite.

Među mnogim načinima za eliminisanje kamenca i neprijatnih mirisa, nedavno se pojavio genijalan trik jedne domaćice koja tvrdi da uz pomoć tablete za mašinsko pranje sudova možete da osvežite svoju veš mašinu i odstranite sve nečistoće.

– Pre uključivanja mašine ubacite četiri tablete za pranje sudova u veš mašinu i podesite visoku temperaturu. Za samo pet minuta primetićete male smeđe čestice i voda će postati braon. – napisala je ova domaćica.

Iako je internet publika ostala zadivljena rezultatima, pojedinci su izrazili sumnju u ovu vrstu čišćenja zbog opasnosti koju može da donese korišćenje proizvoda koji nije predviđen za tu upotrebu.

Stručnjaci su tako nagovjestili da svaki model i vrsta mašine za veš zahtevaju različitu vrstu upotrebe, pa samim tim i čišćenja. Kod nekih se ne preporučuje korišćenje koncetrovanih izbeljivača, odstranjivača fleka i sredstva na bazi ugljikovodičnih rastvarača, poput petrola, jer mogu da izazovu oštećenja uređaja.

Samim tim eksperti ističu da bi trebalo da budete oprezni, a kao najpovoljniji i najefektiniji način za čišćenje navode sodu bikarbonu i limun, prenosi Novi.ba

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.