U trendu

Ovaj začin uklanja sve neprijatne mirise bolje od bilo kog osveživača, kad jednom probate…

Cimet ima mnogo veću primenu nego što to možete da zamislite
On nije samo odličan dodatak vinu, cimet se može iskoristiti na mnogo načina. Na neke verovatno nikad ne biste ni pomislili.

U ovim situacijama je neprikosnoven:

Odličan osveživač prostorija

Kako bi vam dom imao prijatan miris, štapić cimeta je odličan. U litar vode stavite kriške narandže, četiri štapića cimeta i punu šaku brusnica i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta. Ceo dom će nakon toga odisati neverovatnom aromom.

Drugi način, jednako učinkovit, je da oko sveće nanesite elastičnu traku i ispod nje stavite štapiće cimeta, a topli vosak će ga zagrejati cimet.

Oterajte moljce

Poznato je da lavanda tera moljce, ali ukoliko u platnenu vrećicu pored nje dodate i štapić cimeta i malo ruzmarina vaša garderoba će sigurno biti bezbedna.

Oslobodite se mrava

Činjenica: mravi mrze cimet i odbijaju da hodaju u blizini mirisnog začina. Umesto da koristite hemijske sprejeve sa jakim mirisom, pospite malo cimeta po svim uglovima i otvorima za koje mislite da bi mravi mogli da se nađu u vašem domu.

Uklonite jak i neprijatan miris

Nakon prženja hrane taj miris se raširi po celoj kući i zadrži jako dugo, ali i u toj situaciji je cimet neprikosnoven. Pospite malo cimeta u prahu na veliki pleh za pečenje i pecite na 120 ° C jedan sat. Ovo bi trebalo da eliminiše sve neprijatne mirise.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar