U trendu

Ovako nemojte isključivati veš mašinu, uništićete je

Svima nam se dešava da neki predmet sasvim slučajno ostavimo u pantalonama, uključimo mašinu da pere i onda shvatimo šta smo uradili, pa je naknadno zaustavljamo.

Ipak, to ne bi trebalo da radite jer tako možete izazvati kvar.

U slučaju da morate zaustaviti rad mašine za pranje veša, morate da znate koji je najispravniji način za to, piše najžena.

Najlakši način da zaustavite uređaj je da pritisnete dugme za “start”, odnosno pauzu. Program će biti privremeno zaustavljen, a ako držite dugme nekoliko sekundi, isključiće se.

– Mašina se može zaustaviti ako to dozvoljava njen dizajn. Ako je zaustavite pritiskom na dugme start/stop, tada neće biti problema. Ali, potpuno isključivanje mašine iz struje nije dobro, može uticati na to kako će ona raditi ne samo kada nastavite pranje, već i ubuduće – objašnjava ruski stručnjak za testiranje i sertifikaciju kućnih aparata, Oleg Dranitski i dodaje da se mašina tako najlakše kvari.

Šta da radite ako je bubanj pun vode?

– U ovom slučaju prvo morate da ispraznite vodu. To se može uraditi pomoću filtera koji se nalazi iza zglobnih vrata na donjem prednjem delu mašine za pranje veša. Da biste sprečili izlivanje vode na pod, ispod mašine postavite posudu – kaže on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.