U trendu

Ovako opran veš biće čistiji i sušiće se 3 puta brže

Shannon Lush iz Australije je ekspert u kućnim poslovima i sve domaćice jedva čekaju njene savjete. Ona je u razgovoru za Newscorp rekla kako je kod žena popularno verovanje da više detrdženta znači čistiju odeću.

Ali, to uopšte nije tačno. Dodala je da ljudi često zbog “previše opranih” peškira dobijaju osip i iritaciju na koži. Razlog je jednostavan. Višak sapuna se zalepi za tkaninu i sušenjem se zagrejava.

Zato peškiri iz mašine za sušenje veša izlaze onako meki i lepi, ali već dan posle poprimaju svoj klasičan, grub oblik. Lush savetuje da se prilikom upotrebe deterdženta vodite devizom – manje je više.

U mašinu za veš s prednje strane dovoljno je da stavite tek osminu preporučene količine praška ili tečnosti. One koje se pune odozgo zahtevaju četvrtinu iste količine. Ako vas zanima kako da skratite vreme sušenja veša, poslušajte njen savet o stavljanju suhog peškira u mašinu. Ona tvrdi da će se tako mokra odeća osušiti tri puta brže.

Mnogi su ljubitelji omekšivača jer daju stvarima ljepši miris. Ipak, ona u to ne veruje jer kaže kako jednostavno ne deluje.

“Osnova omekšivača je ulje koje se lepi za odeću u pranju. Radije stavite sirće umesto omekšivača. Verujte mi da neće biti nikakvog mirisa na kraju”, poručila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.