U trendu

Ove 3 namirnice ne smete čuvati u zamrzivaču, stručnjaci upozoravaju

Pošto su troškovi života u porastu, svi tražimo načine da uštedimo, a kuvanje i zamrzavanje hrane je odličan način da to uradimo. Zamrzivač je idealan način da produžite životni vek vaše hrane i izbegnete previše otpada.

Ali, kako prenosi The Sun, postoje ograničenja za ono što možete da čuvate u zamrzivaču. Evo nekoliko stvari koje ne mogu da prežive temperature ispod nule.

Jaja

Zamrzavanje celog jajeta je velika greška, pa ako ste ih kupili na veliko, moraćete da budete sigurni da ih pojedete pre nego što se pokvare. Sirova jaja će se proširiti u zamrzivaču, uzrokujući pucanje ljuske. Ako zaista trebate da ih čuvate duže, možete ih razbiti, umutiti i zamrznuti u hermetički zatvorenoj vrećici.

Kremasta jela

Ako vam ostane pirea od karfiola, bolje je da ga pojedete sutradan, jer to jelo, nažalost, ne možete da držite u zamrzivaču. Bilo šta na bazi kreme može da se odvoji ili zgruša kada se čuva u zamrzivaču – to ne znači da nije bezbedno, samo da uopšte nije ukusno.

Odmrznuto meso

Zamrzavanje mesa nije problem, ali ne možete zamrznuti meso koje je već odmrznuto. Ovo može biti opasno, a ponovno zamrzavanje pogoršava teksturu mesa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar