U trendu

Ove 3 namirnice nikako nemojte da podgrevate u mikrotalasnoj, možete se čak i otrovati

Postoje namirnice koje nikako ne bi trebalo podgrevati u mikrotalasnoj, jer neke od njih tako pripremljene mogu da budu pretnja našem zdravlju

Iako se čini kao najbrža i najjednostavnija opcija kada ste gladni i nemate vremena, podgrevanje hrane u mikrotalasnoj rerni nije uvek dobra ideja.

Kako piše „Thehealthy“, stručnjaci upozoravaju da postoje određene namirnice koje nikako ne bi trebalo da se zagrevaju u mikrotalasnoj.

1. Pirinač

Britanska agencija za hranu FSA kaže da podgrevanje pirinča u mikrotalasnoj može čak da dovede do trovanja hranom, jer sirov pirinač sadrži bakterije koje mogu da prežive brzo podgrevanje u mikrotalasnoj.

Jednom kada ga izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, bakterije se razmnožavaju.

2. Kuvana jaja

Grejanje kuvanih jaja stvara veliku količinu pare u njima, koja nema gde da izađe, pa vrlo lako može da dođe do eksplozije, i to onda kad ih izvadite iz mikrotalasne. Najbolje bi bilo ne podgrevati ih, ali ako baš morate, prvo ih oljuštite i isecite na manje komade.

3. Mesne prerađevine

Mesne prerađevine u sebi sadrže puno konzervansa kako bi rok trajanja bio što duži, a kada ih podgrevate, ti konzervansi postaju još štetniji za organizam i mogu da podstaknu oksidaciju holesterola.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.