U trendu

Ove 4 biljke bi trebalo držati u spavaćoj sobi: Čiste vazduh, deluju umirujuće i poboljšavaju kvalitet sna

Iako ni Feng šui, kineska filozofija uređenja prostora, to ne podržava, pa ni mnogi prostori zbog svoje veličine, biljke u spavaćoj sobi ipak mogu biti koristan detalj koji će čitav prostor oplemeniti i ujedno proizvesti kiseonik.

Iako biljke troše kiseonik, one ga zapravo mnogo više proizvode. Dakle, brige i otpori vezani za zelenilo u prostoru u kome spavate su neopravdani.

Ova biljka potrebna je svakom domu: Efikasno prečišćava vazduh, a zahteva minimalnu negu

Ono na šta bi trebalo da obratite pažnju je da biljka nema intenzivan miris, da nije tik do uzglavlja i da ima što više dnevne svetlosti.

Dakle, prozorska daska ili mesto pored prozora je idealna pozicija.

Ovo su biljke koje umiruju, osvežavaju i u isto vreme ne zauzimaju mnogo prostora, pa su idealne za spavaću sobu.

1. Dracena

Vizualno atraktivna dracena vrlo je korisna u spavaćoj sobi, uklanja toksine poput formaldehida, ksilena i trikloretilena. Smestite ih u spavaće sobe koje imaju dosta sunca i imajte na umu da mogu da narastu i do jedan metar.

2. Lavanda

Jedan od najčešćih prirodnih lekova, lavanda, korisna je za mnoge stvari, kao miris za sapune, šampone ili teranje moljaca ili osvežavanje garderobera ili stambenog prostora.

Lavanda pruža ugodan miris i pomaže u lečenju nesanice, ali i nervoze, jer ima veliko umirujuće dejstvo.

3. Gardenija

Ima vrlo prijatan miris, što je važno za spavaće sobe, jer deluje umirujuće i čisti vazduh. Ipak, ova biljka je vrlo osetljiva, pa bi trebalo redovno da je zalivate i držite na svetlom mestu, ali ne na direktnom suncu.

4. Aloe vera

Aloe vera je veoma zahvalna za održavanje. Pored toga što dekorativno izgleda, ova biljka uklanja štetne hemikalije iz vazduha, a svetlim pegama na svojim mesnatim listovima ukazuje da je vazduh u kome se ona nalazi prečišćen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar