U trendu

Ove 4 stvari NIKADA ne stavljajte u mašinu za sudove

Mašina za pranje sudova nam je velika pomoć u kuhinji, ali neke stvari ipak nikada ne biste trebali prati u njoj. Ipak, da li ste ikada razmišljali o tome šta se zaista sme, a šta ne sme stavljati u mašinu za sudove. Mnoge domaćice čak i nesvesno naprave ove greške, a evo šta kažu stručnjaci. Kako piše i ao.com, a prenosi klik.hr, ovo su predmeti koje ne biste trebali stavljati u svog “najdražeg pomoćnika”.

Drvene daske za rezanje

Drvene daske za rezanje takođe ne reaguju dobro na visoke temperature te već nakon jednog pranja mogu postati neravne i neupotrebljive.

Oštri noževi

Noževi poput onih za hleb ili meso nikada ne bi smeli biti oprani u mašini za sudove jer zbog visokih temperatura mogu da otupe i samim time postaju beskorisni, a uz to mogu i zarđati.

Napukli tanjiri

Ako ste razbili najdraži tanjir i uspeli ga zalepiti ne biste ga trebali prati u mašini za sudove. Naime, ovakvi tanjiri u mašini su u velikom riziku od ponovnog razbijanja.

Posuđe za merenje zapremine

Razlog za to vrlo je jednostavan jer se tokom pranja mere vrlo lako mogu izbrisati što onemogućava njihovo korištenje za namjenu za koju su kupljene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)