U trendu

Ove biljke biće najveći hit u uređenju doma u 2022. godini (foto)

Polako smo zakoračili u 2022. godinu i vreme je  da razmislite o stvarima i trenucima koji vas zaista raduju, o uređenju vašeg doma tako da vam bude mirna oaza u svim stresovima koji nam možda predstoje. Bilo da ste preterani ljubitelj biljaka ili samo volite njihov izgled u svom domu, one definitivno podižu svaki enterijer.

Vreme je da anksioznost i teskobu ostavite iza sebe i u 2022. rasplamsate unutrašnju džunglu. Ovo su najveće kućne biljke koje će vladati enterijerima, a koje naprosto obožavamo.

Lirasti fikus

Što veći to bolji. U vrtnim centrima možete kupiti već velike primerke, a nije zahtevan za održavanje i s njime će se dobro snaći početnici. Potrebno im je puno svetla i vlažno tlo uz prskanje svaka tri do četiri dana. Izrazito je efektan u prostoru, a smestite ga u saksiju prirodnih zemljanih boja. Zovu ga još i kralj interijera i potpuno nam je jasno zašto.

Gumijevac

Jedna od najpopularnijih biljaka poslednjih nekoliko godina je definitivno fikus gumijevac ili popularno zvan elastični fikus. Ljubitelji biljaka jednostavno ga obožavaju jer božanstveno izgleda u svakom enterijeru, jedna je od onih biljaka koje ćete teško ubiti, a mogu narasti do doista impozantnih veličina – dakle imaju sve najbolje predispozicije.

Trouglasti fikus

Kao i ostali fikusi nije previše zahtevna, a savršeno će se slagati u svakom delu vašeg doma. Uz umereno zalivanje i čišćenje listova zasijaće punim sjajem.

Palma ribljeg repa

Ova palma dobila je naziv zbog svojih neuobičajenih listova koji izgledom podsećaju na riblji rep. Raste u južnoj Floridi tako da joj odgovara vruća klima i mnogo svetla. Raste jako velika pa izgledom podseća na tropski bambus iako se ne širi jednako brzo kao i on. U zatvorenom neće rasti toliko visoko, ali hoće opet dovoljno da vaš enterijer pretvori u pravu malu džunglu, piše Journal.hr.

Strelicija

Ova biljka se još popularno zove i divlja banana jer njeni listovi podsećaju na bananu, ali nema veze s njom. Drugi nadimak White bird of paradise dobila je zbog predivnih velikih cvetova kojima cveta u divljini. Ova biljka izvorno raste na vrućim obalama Afrike i Meksika, a u prirodni može narasti i do nekoliko metara. Jako brzo raste i kada se pravilno brinemo o njoj dok je u saksiji pa je potrebno presađivati je svake tri godine. Jako je popularna u uređenju enterijera upravo zbog svog egzotičnog izgleda i ne preterano zahtevnog održavanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar