U trendu

Ove biljke su tajna za savršeno zdravlje i lepši dom! Možete ih lako gajiti u bašti ili na terasi

Ovih biljke su ne samo ukras za vaš dom i baštu, već su i tajna za vaše zdravlje! Što je najbolje od svega, možete ih lako gajiti u bašti ili na terasi!

1. Potočarka – Osim što je sjajan dodatak jelima zbog svog bogatog ukusa, potočarka je i izuzetno korisna za zdravlje. Smatra se da ima antikancerogena svojstva i bogata je gvožđem, kalcijumom, vitaminima A i C, folnom kiselinom, antioksidansima i jodom.

2. Ruzmarin – Ova aromatična biljka ne samo da obogaćuje jela svojim intenzivnim ukusom, već je i korisna za zdravlje. Tajna je u tome da je ruzmarin bogat je gvožđem, kalcijumom i vitaminom B6, te može poboljšati moždane funkcije i pamćenje, a čak se i povezuje s prevencijom srčanih i moždanih udara.

3. Origano – Jedna od najčešće korišćenih začinskih biljaka, origano se lako gaji i ima brojne zdravstvene koristi. Koristan je za prevenciju prehlada, gripa i opšteg bola.

4. Mirođija – Ova biljka je prosto neophodna u kuhinji zbog svog karakterističnog ukusa, ali ima i koristi za probavu i zdravlje. Pomaže u olakšavanju želučanih tegoba, nadimanja i bolova u stomaku.

5. Matičnjak – Osim što deluje kao prirodni repelent za komarce, matičnjak ima i antibakterijska svojstva. Konzumiranje u obliku čaja može imati blagotvorno dejstvo na organizam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.