U trendu

Ove greške svi pravimo pri peglanju: Važno je poštovati redosled, ali i prilagoditi visinu temperature

Peglanje nikome nije omiljeni posao, ali kako ga ne bismo otežali samima sebi, trebalo bi da izbegavamo ove greške.

Peglate previše suv veš

Nije na odmet da ponovimo koliko je važno lagano poprskati komad odeće pre peglanja. Nabori se jednostavno lakše ispravljaju na omekšanoj tkanini. Ne morate imati najsavremeniju peglu na paru, samo malo vode i bocu sa raspršivačem.

Osetljive tkanine ostavljate za kraj

Peglama je potrebno duže da se zagreju nego da se ohlade. I zato svoj put peglanja krenite od gomile sveže opranog veša sa svilenom i poliesterskom odećom, a zatim ispeglajte pamučne i lanene komade, piše Zadovoljna.hr.

Ne podešavate pravilno temperaturu pegle

Ako peglate odeću od mešanih materijala, smanjite peglu na temperaturu pogodnu i za najosetljivije komade. Tako ćete ih sačuvati.

Nemojte koristiti vodu iz slavine

Današnji modeli pegle bolje podnose vodu iz slavine, međutim, izbegavajte da je sipate. Najbolje je da uvek sipate destilovanu vodu u peglu. Ako i dalje želite da uštedite, onda mešajte – pola slavine, pola destilovano.

Pegla se takođe čisti

Ako peglu ne čistite redovno, imaćete fleke na odeći. Najbolji način za čišćenje metalnog dela pegle je pasta od sode bikarbone. Naravno, pegla mora biti potpuno hladna pre čišćenja.

Nemojte prazniti posudu za vodu nakon upotrebe pegle

Nakon svakog peglanja, ispraznite posudu vodom. Ne dozvolite da eventualno kapanje uništi njegove unutrašnje delove.

Kružite tokom peglanja

Postavite aluminijumsku foliju ispod zaštitne tkanine na dasci. Takođe, izbegavajte peglanje kružnim pokretima, već povucite peglu po dužini, jer tako prirodno pratite šavove, a para ih dodatno zaglađuje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar