U trendu

Ove predmete možete TRAJNO da oštetite VLAŽNIM MARAMICAMA

Vlažne maramice mogu često da nam pomognu da na jednostavan način prebrišemo različite površine, ali treba biti oprezan sa maramicama za dezinfekciju koje sadrže alkohol. Ako ih koristimo za brisanje površina koje loše reaguju na alkohol, rizikujemo da takve površine trajno oštetimo.

Kožne torbe ili nameštaj od kože

Ukoliko vam se isprlja vaša omiljena kožna torba ili ste nešto prosuli na komad nameštaja koji je prekriven kožom, možda mislite da je najbrži način da prebrišete površinu vlažnom maramicom, ali to može da trajno uništi kožu. Umesto toga, nabavite sredstvo za čišćenje kože ili, za prvu pomoć vodom i sapunom blago istrljajte područje.

Naočare za vid

Ne bi trebalo da vaše naočare brišete vlažnim maramicama, jer one mogu, tokom vremena, da ponište zaštitni sloj sa površine stakla. Čistite ih krpicom i sredstvom za čišćenje.

Biserni nakit

Brisanje bisernih ogrlica ili sličnog nakita maramicama za dezinfekciju uopšte nije dobra ideja. Amonijak, koji je čest sastojak ovih maramica može da ošteti nežne bisere, tako da oni izgube sjaj.

Ekran na dodir

Da, otisci prstiju su svuda po vašem telefonu, tabletu i ostalim uređajima, ali nemojte da ih brišete vlažnim maramicama. Može da se desi da se jedan deo ekrana trajno zamuti. Bolje rešenje je da koristite krpicu za naočare ili neko sredstvo za ekran na dodir.

Tepih

Tepisi mogu da budu dosta osetljivi i ne treba ih prati bilo kakvim sredstvima. Ako nešto prospete na vš tepih, bolje je da ne posegnete za vlažnom maramicom, jer one mogu da oštete to područje. Umesto toga, isperite običnom vodom i kvalitetnim sredstvom za pranje tepiha.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.