U trendu

Ne igrajte se: Ove stvari NE SMETE stavljati u veš mašinu

Budite oprezni

Čini se da je to prosto: čarape, majice, peškiri, veš, ali ipak postoje neka pravila za pranje veša u veš mašini koja morate da ispoštujete.

Bilo da perete vaš ili veš vaših ukućana, važno je da obratite pažnju na to koji veš možete da perete u mašini, a šta nikako ne bi smelo da završi u bubnju.

Kako bi se veš oprao važno je da dodate prašak za veš. Veliki broj ljudi koristi i omekšivač kako bi im veš bio mekši. Imajte na umu da previše omekšivača može mnogo da omekša vlakna i uništi tkaninu.

Donji veš

Kada perete vaš osetljivi donji veš, pre svega pročitajte etikete. Većina nije za mašinsko pranje jer mašina može da ga ošteti. Perite veš na ruke kad god je to moguće, a kada nije stavite ga u posebne vrećice.

Patike za trčanje

Iako je iskušenje da operete patike u veš mašini veliko ipak izbegavajte to da radite. Ne samo da će napraviti veliku buku, već će optetiti unutrašnjost bubnja. Guma može da se ošteti, a da ne pričamo šta sušenje patika u veš mašini može da im uradi.

Dečije čarape

Male bebeće čarapice su veoma nezgodne za pranje u veš mašini. One često bivaju zarobljene u veš mašini i ventilima. Ukoliko možete perite ih na ruke ili ih stavite u posebne vrećice.

Novčići

Trudimo se uvek da proverimo džepove, ali desi se da zaluta neka kovanica. Mali novčići mogu lako da dođu do pumpe i da oštete mašinu. Bilo je prijava i da je staklo sa unutrašnje strane mašine popucalo ili bilo izgrebano od ubaranja kovanice o njega.

Ključevi

Slično ako i sa kovanicama, oštri metalni ključevi mogu nepovratno da vam ošetete bubanj veš mašine.

Ne punite bubanj

Previše veša u bubnju je loše jer prvo preopterećujete bubanj koji od težine ne može da radi, a drugo vaša odeća se neće dobro oprati. Vodite račuan o kilaži koja je određena za svaki program ponaosob.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.