U trendu

Ove stvari privlače moljce u vaš ormar: Pogledajte kako ćete ih se rešiti

Ako u svom ormaru imate skupocene komade odeće, onda su moljci verovatno vaš najveći strah. U svojoj larvalnoj fazi, ovi insekti se hrane vlaknima životinjskog porekla kao što su vuna, kašmir, svila i krzno – upravo onim dragocenim materijalima u vašem ormaru!

Ali, dobra vest je da su moljci danas manje uobičajeni zbog češćeg hemijskog čišćenja i drugih higijenskih mera. Ipak, postoje koraci koje možete preduzeti kako biste osigurali da ne privlačite ove štetočine.

Ovo su, prema Best Life Online, glavne stvari koje privlače moljce u vaš ormar i kako se možete zaštititi:

Izbegavajte nepotrebne stvari

Moljci vole tamna, mirna mesta i obično napadaju predmete koji su dugo nekorišćeni. Redovno pregledajte svoj ormar i koristite hermetičke vreće za čuvanje stvari kako biste smanjili njihova skrovišta.

Pazite na gužvu

Pretrpanost ormarom takođe može biti problem. Kada su odevni predmeti tesno složeni, vazduh ne može pravilno da cirkuliše, stvarajući tamno i vlažno okruženje koje privlači moljce. Održavajte dovoljno prostora između stvari kako bi mogle da „dišu“.

Korišćeni predmeti

Moljci nisu čest problem u modernim domovima, ali najčešće se unesu zajedno s nekim polovnim predmetima. Pazite da sve što unesete u dom operete ili hemijski očistite kako biste izbegli unošenje moljaca, prenosi N1.

Održavanje čistoće

Veš na podu ormara može biti privlačno mesto za moljce, baš kao i dlake kućnih ljubimaca. Redovno čistite odeću i prostor gde se čuva.

Prirodni materijali

Moljci posebno vole prirodne materijale kao što su vuna, kašmir, krzno i svila. Držite ove predmete čistima i pohranite ih u hermetičke vreće, posebno kad ih ne koristite.

Ako primetite moljce u svom ormaru, preporučuje se dase konsultujete s profesionalnim eksterminatorom kako bi se pravilno identifikovao problem i preduzele odgovarajuće mere zaštite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar