U trendu

Ovi predmeti mogu biti izvor loše energije: Izbacite ih iz svog doma

Feng shui je drevna kineska veština uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem boravimo. Prema ovoj veštini, sve ono što unosimo u dom utiče na energiju i blagostanje u našoj svakodnevici.

Smisao uređenja doma prema feng shuiju je kreirati prostor u kojem će vladati ravnoteža i sklad, a to se postiže pravilnim razmeštajem nameštaja, ali i izbacivanjem onih stvari koje zagađuju naš energetski prostor.

Kako ističu feng shui stručnjaci, da bi u našem životnom prostoru vladala pozitivna energija, moramo ga očistiti od svih onih stvari koje remete ravnotežu i ugrožavaju mir. Ako site i sama primetili da u je u vašem domu prisutna negativna energija ili da nedostaje sklada, možda je problem u stvarima koje držite u svom prostoru.

Čak i male promene u sobi mogu imati veliki značaj, a u nastavku smo izdvojili neke od predmeta koje prema pravilima feng shuija ne bi trebalo držati u svom domu jer unose negativnu energiju.

Veštačke biljke ili suvo cveće

Prema mišljenju feng shui stručnjaka, u svom domu ne bi trebalo da držite veštačke ni suve biljke jer označavaju ustajalu energiju. Veštačke biljke zamenite živima koje ćete lako i jednostavno održavati i uvek vodite računa o tome da redovno uklanjate uvenulo cveće iz vaza. Veštačke biljke remete mir u životnom prostoru, dok uvele biljke mogu privući razne štetočine u dom.

Dekorativni objekti

Ukrase i figurice kupljene na buvljacima ili one koje vam se ne sviđaju treba da uklonite iz svog enterijera. Naime, takvi dekorativni objekti u životni prostor unose lošu energiju i mogu da podstaknu negativne emocije.

Slomljeno ili prljavo ogledalo

U feng shui praksi ogledala nisu poželjan dodatak domu, a ako ih već držite u svom enterijeru, ona bi uvek trebalo da budu čista. Slomljena ogledala izvor su loše energije i mogu da izazovu poremećaje u vašem životu pa ih izbacite iz svog prostora. Uz to, ogledala nikad ne bi trebalo da budu okrenuta prema ulaznim vratima jer na taj način sprečavaju ulazak pozitivne i sveže energije u vaš životni prostor.

Kaktusi ili trnovite biljke

Kad je reč o živim biljkama, feng shui stručnjaci savetuju da u svom domu izbjegavate kaktuse i sve druge biljke koje po sebi imaju trnje. Možete ih držati u spoljnom prostoru – u bašti ili na balkonu, ali nikako ne u ienterijeru. Naime, prema feng shuiju takve biljke su izvor lošeg raspoloženja i mogu izazvati probleme u odnosima.

Pokvareni satovi

Satove koji su davno prestali da rade treba da izbacite iz svog doma. Svojevremeno su služili svojoj svrsi, ali njihovo je vreme prošlo. Možete ih zameniti novima, ali nikad ih nemojte držati kao ukras jer to može uzrokovati nepotrebne blokade u vašem životu.

Okrnjeno posuđe

Feng shui stručnjaci tvrde da u svom domu nikad ne bi trebalo da držite okrnjeno ili slomljeno posuđe poput šoljica, čaša ili tanjira jer ono remeti protok pozitivne energije u vašem životu. Kad je reč o staklenom posuđu, upotrebljavajte samo ono koje je u vrhunskom stanju. Uklonite iz svoje kuhinje, trpezarije i drugih delova kuće svo posuđe koje je napuknuto ili okrznuto.

Životinjsko krzno i tepisi

U domu ne bi trebalo držati ni mrtve životinjske kože, rogove i slične predmete jer su izvor loše energije. Ako volite takve predmete, uvek birajte one od veštačkih materijala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar