U trendu

Ovih 5 biljaka svaka kuća treba da ima, donose neizmernu sreću i blagostanje (foto)

Mnoga društva širom sveta veruju da određene biljke imaju moć da donesu sreću, ljubav i prosperitet u naš život. A ako je ikad trebalo da se privuče pozitivna energija, sada je pravi trenutak.

Pogledajte ovih pet najboljih zelenih ljubimaca koji oplemenjuju život, a za kojima su korisnici Instagrama naprosto poludeli.

1. Orhideje

Obožavana orhideja imaj neverovatnih 4.493.089 haštegova na Instagramu, te se zbog toga ova egzotična lepotica nalazi na vrhu Instagram liste najomiljenijih sobnih biljaka.  Prema feng šuiju, orhideje donose bogatstvo i sreću u ljubavi. Bez obzira da li tražite partnera ili želite da negujete svoju trenutnu vezu, možda bi vredelo uložiti u ovog proizvođača latica strasti.

2. Zamija

Drugo mesto pripada zamiji, s impresivnih 408.636 hashtagova. To je biljka oko koje se ne treba brinuti. Prema feng šuiju, ona u dom donosi sreću i novac, a njena velika prednost je činjenica da je briga za nju – laka. Ova zimzelena biljka poreklom je iz Afrike, zbog svog zanimljivog izgleda i lakog održavanja jako je popularna u uređenju domova. Naraste i do metar visine i ima više izdanaka u obliku stabljika.

3. Spathiphyllum (ljiljan mira)

Nedaleko poznata sobna biljka za pročišćavanje vazduha koju je čak i NASA svrstala na listu najboljih pročišćivača vazduha. Ima specifično cvetanje koje je nalik na bela jedra odakle i naziv jedarce. Sa 180.029 haštegova na Instagramu drži treće mesto najpopularnijih sobnih biljaka.

4. Krasula

Na četvrtom mestu najpopularnijih našlo se Japansko drvo novca, krasula (Crassula ovata), otporna biljka koja može jako dugo trajati uz adekvatnu negu i uzgoj. U japanskoj kulturi ima ulogu privlačenja novca, a to verovanje prihvatili su ubrzo i u Kini, a potom i u celom svetu. Feng šui filozofija takođe smatra da ćete imati dosta novca ako krasulu postavite na odgovarajuće mesto u domu, obično odmah pored ulaznih vrata.

5. Drvo života

Konačno, peto mjesto po broju instagramskih haštegova drži Dracaena fragrans poznata kao drvo života. Sam naziv Dracaena dolazi od grčke reči drakaina, koja znači ženski zmaj, stoga je u nekim krajevima poznata i pod imenom zmajevo drvo. S druge strane, podseća na kukuruz, pa je zovu i kukuruznim drvetom. Lišće joj raste iz vrha stabla, koje treba da stoji uspravno. Vremenom, kako drvo života raste, s donjeg dela stabljike lišće će opadati i stvarati dekorativne pruge. Sama po sebi, ova biljka izgleda vrlo dekorativno, a kada tome još i dodate da joj nije potrebno puno nege, imate idealnu biljku za stvaranje prijatne atmosfere u kancelariju ili bilo kojem prostoru koji ima slabu cirkulaciju vazduha i malo svetla. Izbegavajte da je postavljate na osunčano mesto, ali i na promaju. Nemojte je ni preterani zalivati: tek jednom nedeljno. Smatra se da donosi sreću!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)