U trendu

Ovih 5 mesta u kući treba čistiti svaki dan!

Neće se dogoditi ništa strašno ako preskočite koji dan za čišćenje ovih stvari i površina, ali ne treba zaboraviti da redovno održavanje higijene doma olakšava život i unapređuje zdravlje svih ukućana.

1. Radne ploče u kuhinji
Na radnim pločama u kuhinji čistimo hranu i seckamo namirnice za pripremu obroka, odbacujemo torbu, ključeve, poštu i brojne druge stvari. Ne čudi da ova mesta mogu biti vrlo prljava.

Upravo zato trebali bismo je počistiti i dezinfikovati svakog dana. Pripazite samo da koristite svež sunđer ili maramicu na različitim površinama kako bi izbegli širenje bakterija s jednog mesta na drugo.

2. Tuš kabina
Najlakši način da smanjite kamenac i mogućnost nastanka plesna u kupatilu jest da je čistite svaki dan. Ovo se posebno odnosi na tuš kabinu koju bi nakon svake upotrebe trebalo prebrisati i osušiti.

3. Umivaonik
Bakterije s ruku se nakon pranja zadržavaju na stranicama umivaonika. Verujte, tamo su iako ih ne možete videti i opaziti golim okom. Da bi sprečili nakupljanje prljavštine, bilo bi dobro oprati umivaonik svaki dan, a tako ćete eliminisati potrebu i da intenzivno ribate kamenac s ove sanitarije.

4. Prljavo posuđe
Skoreni ostaci od hrane otežavaju nam pranje posuđa, pa zahtevaju veću potrošnju vode za obavljanje ovog posla. Uz to privlače neželjene insekte u našu kuhinju. Upravo zato dobro je oprati suđe neposredno nakon korišćenja, i ne odgađati taj zadatak.

5. Kuhinjski pod
Ako ste kuvali, velika je verovatnoća da vam je ispao kakav komadić hrane na pod oko šporeta. Brzinski pređite preko ovoga područja odgovarajućim deterdžentom i tako smanjite mogućnost privlačenja insekata u vaš dom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.