U trendu

Ovih 5 stvari očistićete jednim prirodnim proizvodom: Sigurno ga imate u svojoj kuhinji

Alkoholno sirće je sredstvo za čišćenje koje se može koristiti u svakoj prostoriji u kući. Kao prirodna kiselina, sirće čini čuda kako bi očistio naslage kamenca i mrlje. Portal Real Simple otkrio je kako očistiti skoro sve alkoholnim sirćetom, od kuvala za vodu do zamagljenih čaša za vino.

Kuvalo za kafu

Sipajte jednake delove alkoholnog sirćeta i tople vode u kuvalo i ostavite da odstoji oko 30 minuta, a zatim četkom očistite mrlje od kafe. Nakon što očistite sve mrlje, operite ga deterdžentom za sudove i toplom vodom kako biste uklonili miris sirćeta.

Čaše za vino

Umočite mekanu krpu u sirće tako da bude vlažna, a zatim obrišite čašu iznutra i izvana. Takođe, ako imate puno sirćeta pri ruci, čaše možete namakati u njemu oko 5 minuta. Kako biste uklonili miris i ukus sirćeta, svaku čašu operite ručno deterdžentom i vodom, temeljno isperite, a zatim osušite krpom.

Mikrotalasna pećnica

Jednu posudu napunite mešavinom vode i sirćeta pa je stavite u mikrotalasnu na sedam minuta. Kako se para oslobađa, to će pomoći u otpuštanju svih ostataka i mrlja. Kada se mikrotalasna ohladi, sunđerom očistite svu nečistoću.

Kuvalo za vodu

Da biste na lak način uklonili naslage kamenca, napunite kuvalo jednakim delovima vode i sirćeta, a zatim rastvor prokuvajte nekoliko minuta. Pustite da se kuvalo ohladi pa isipajte tečnost. Sirće pomaže u razgradnji mineralnih naslaga bez ikakvog ribanja, prenosi Večernji list.

Slavina

Ako vam je slavina začepljena nakupljenim mineralnim naslagama, isprobajte ovaj trik. Malu plastičnu vrećicu do kraja napunite sirćetom, a zatim je pričvrstite na slavinu tako da bude uronjena u sirće. Pričvrstite vrećicu pomoću gumice. Ostavite rastvor sat vremena pre uklanjanja. Pustite toplu vodu na minut da uklonite preostale naslage kamenca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.