U trendu

Ovih 6 stvari obavezno morate imati u kući kad vam dođu gosti

Kako biste bili sigurni da ste pripremili sve što je potrebno, proverite savete stručnjaka koji su za BestLifeOnline otkrili šta obavezno morate da imate kod kuće ako želite da budete dobar domaćin.

1. Barska kolica

Dobro opskrbljena barska kolica mogu poslužiti kao mesto okupljanja, ali i kao funkcionalni alat za domaćina.

– Barska kolica u dnevnom boravku osiguravaju da domaćin i gosti ne moraju da napuštaju sobu radi posluživanja pića, nego im je sve na dohvat ruke. Strateški rasporedite podmetače za čaše na nameštaj i stočiće kako bi gosti mogli nesmetano da ih koriste – kaže Kortni Opalko, sertifikovani treneri bontona.

2. Stočić za kafu

Kad smo već kod stolova, funkcionalni stočić za kafu još je jedan nezaobilazan predmet u dnevnoj sobi.

– On pruža prostor za odlaganje grickalica, pića ili drugih stvari tokom razgovora i okupljanja. Odaberite čvrst, ali moderan komad koji odgovara veličini vašeg prostora – napominje Lui Lavek, dizajner enterijera za All Barndominium Plans.

3. Udobna mesta za sedenje

Među najvažnijim stvarima koje morate imati kada ugošćujete nekoga jesu udobna mesta za sedenje.

– To može da bude kauč, fotelja ili čak vreća za sedenje. Pobrinite se da imate dovoljno mesta za sve goste i da su komadi dovoljno udobni da ljudi mogu u njima nesmetano da sede i opuste se – kaže Lavec.

Takođe je dobra ideja ponuditi fleksibilne mogućnosti sedenja kako bi gosti mogli slobodno da se kreću.

– Razmislite o broju gostiju i aktivnosti koje imate na umu. U velikom prostoru možete osmisliti nekoliko područja za razgovor, dok bi manji prostor trebalo da bude uređen tako da se svi osećaju uključeni u razgovor – savetuje Opalko.

4. Dodatna ćebad

Bez obzira da li je reč o filmskoj večeri ili tek neobaveznoj kafi najbližih prijatelja, uvek je dobro imati pri ruci nekoliko toplih, udobnih ćebića.

– Dobra je ideja imati ćebad aza one bliske prijatelje koji vam dođu i sklupčaju se na kauču kako bi sa vama gledali film ili za one prijatelje kojima je uvek hladno i potreban im je dodatni sloj da se ugreju – Liz Tumbs iz PDR Interiors.

5. Kućne papuče

Pažljivi domaćin će imati korpu s kućnim papučama blizu ulaza u dnevnu sobu, posebno ako namerava da zamoli goste da izuju cipele.

– Gostima će tako biti udobnije da hodaju, posebno po hladnim ili tvrdim podovima – rekao je Lavek.

6. Punjač za telefon

Niko ne želi da doživi spoznaju da mu se telefon ugasio zbog prazne baterije kada dođe vreme za pozivanje taksija i vožnju kući.

Zato Tumbs kaže da je zgodno imati dodatni punjač za telefon kako bi gosti mogli s lakoćom da napune svoj uređaj u slučaju potrebe, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar