U trendu

Ovih 6 trikova su čarolija za vaše voće i povrće, biće sveže i ukusno tokom cele nedelje

Nepropisno skladištenje hrane može ubrzati njen proces kvarenja. Evo nekoliko trikova kako da produžite svežinu namirnica i uštedite novac produžavajući im rok trajanja.

1. Bobičasto voće: Operite ih u mešavini sirćeta i vode pre nego što ih stavite u frižider. Ovaj trik ne samo da dezinfikuje voće već i produžava rok trajanja za nekoliko nedelja.

2. Zelena salata: Čuvajte je u posudi prekrivenoj papirnim ubrusom i folijom. To će zadržati svežinu listova i sprečiti vlagu da ih uvene.

3. Šargarepa: Namočite je u vodu, zamotajte u foliju i čuvajte u frižideru. Ovaj jednostavan trik čuva svežinu šargarepe do tri do četiri nedelje.

4. Kriške jabuke: Potopite ih u slanu vodu da sprečite oksidaciju, a zatim ih čuvajte u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi. Tako će ostati sveže i hrskave.

5. Banane: Zamotajte ih u foliju da zadržite njihovu svežinu. Ako već imaju crne mrlje, ogulite ih pre čuvanja u frižideru.

6. Paradajz: Držite ih van frižidera! Hladnoća će im promeniti ukus i teksturu, pa je bolje da ostanu na sobnoj temperaturi.

Sa ovim trikovima, vaše voće i povrće će biti sveže i ukusno duže vreme, što znači da ćete štedeti novac i manje bacati namirnice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.