U trendu

Ovim jednostavnim trikovima unesite SVETLOST U SVOJ DOM

Zima je, dani su kraći, a ako vam je stan na takvom položaju da je stalno u senci nečega, postoji način kako da to rešite. Naime, ukoliko vam je stan na severnoj strani, u prizemlju i zaklonjen visokim zgradama i drvećem, onda znate kako je to živeti „u mraku“. Osim što ambijent deluje turobno, nije lako ni ukućanima koji su skloniji melanholiji od onih kojima je dom „okupan“ suncem. Evo nekoliko saveta kako da prostor učinite prostranijim i svetlijim.

– Zidove okrečite u snežno belu ili nežno žutu nijansu. Na zidove okačite fotografije i slike živih boja, pišu Novosti.

– Ako je kuhinja mračna i skučena, dobro bi bilo da gornji i donji elementi budu u beloj boji visokog sjaja, a zidove okrečite u crveno.

– Usko predsoblje, u koje ne dopire dnevna svetlost, prekrijte ogledalima od poda do plafona. Oni će ga učiniti svetlijim i većim, a imaju i praktičnu namenu.

– Primenite jednostavan trik na plafonu sobe koja je posebno mračna – zalepite tapet. Odaberite svetliju nijansu i živopisan kolorit, koji deluje zanimljivo i efektno.

– U ćoškove velikih soba stavite lampe (podne, zidne, stone). Lusteri „visilice” su idealni za deo stana koji želite da istaknete, poput šanka ili police sa knjigama, fotografijama, medaljama…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.