U trendu

Ovim sredstvom nikada nemojte čistiti ekran kompjutera, a mnogi upravo to rade

Računarski monitor se obično čisti specijalizovanim sredstvima za čišćenje ekrana, koja su posebno formulisana da nežno uklone prljavštinu i otiske prstiju bez oštećenja površine. Takva sredstva obično sadrže blage deterdžente i alkohol u nižoj koncentraciji. Ali oni su skupi, a postoji i jeftina alternativa. Zašto ne napravite sopstveno sredstvo za monitore od sastojaka koje već imate kod kuće? Evo kako.

Dodajte nekoliko kapi blagog tečnog sapuna u flašicu destilovane vode i dobro protresite. Isključite računar i sačekajte da se ekran ohladi. Nanesite malu količinu pripremljenog proizvoda na meku krpu od mikrovlakana (ne prskajte direktno na ekran). Nežno obrišite ekran kružnim pokretima da biste uklonili prljavštinu i otiske prstiju. Ponovite postupak po potrebi, ali nemojte previše kvasiti krpu. Važno je da koristite meku krpu da ne biste oštetili površinu ekrana.

Oprez! Izbegavajte upotrebu sredstava koja sadrže abrazivne supstance kao što su amonijak ili alkohol u većim koncentracijama, jer mogu oštetiti zaštitni premaz ekrana, prenosi Jutranji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.