U trendu

Ovo cveće obavezno zasadite u maju, imaćete prelepu cvetnu i mirisnu rajsku baštu sve do jeseni

Ako i dalje imate želju da oplemenite svoju baštu i da zasadite neko lepo cveće, sada je pravi trenutak.

Najlepši mesec u godini je odličan za sadnju cveća i one biljke koje sada zasadite ulepšavaće vam prostor sve do kraja leta.

Ovo je pet cvetnica koje treba saditi u maju:

Lepa Kata (Aster)

Iako mogu izgledati delikatno, asteri su veoma otporni na leto i mogu da podnesu neke ozbiljno visoke temperature. Ovo je sjajan višegodišnji cvet koji treba saditi u maju.

Kadifica

Ovaj živopisni cvet donos boje i radost u vašu baštu ili na balkon, a savršene su za gajenje u maju, jer uspevaju samo ako imaju dosta svetlosti. Ne zahteva puno nege i brige, a jedina mu je mana što traje samo godinu dana.

Hibiskus

Sada kada je sunce u pravom prolećnom zamahu, možete posaditi i neko tropsko cveće koje uživa u toploti. Hibiskus je naširoko poznat kao lekovita biljka, ali njega krasi i egzotičan izgled. Ovom cveću je potrebno samo dovoljno prostora i vode da bi zaista uspevalo u netropskoj klimi.

Gladiola

Kada je reč o sadnji, ne razlikuju se mnogo od drugih biljaka. Najbolje ih je saditi na dubini od 10 centimetara sa razmakom između svake sadnice. Iako deluju nežno, nisu zahtevne, a savet stručnjaka je da ih zalivate redovno, a da tokom cvetanja treba dva puta mesečno da dodajete tečno đubrivo za biljke. Gladiole vole sunce.

Dalija

Dalije cvetaju do 120 dana, od početka leta, pa sve do hladnijih dana, što ih čini biljkom koja duže traje od ostalih sorti. Najbolje cvetaju na područjima koja imaju hladniju ili umerenu klimu, pa su savršene za varljiva leta ili dvorišta koja nisu izložena suncu u toj meri.

(Espreso/24sedam)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.