U trendu

Ovo je biljka koja donosi ljubav i sreću u svakoj kući! Odmah je nabavite i privucite svoju srodnu dušu

Da li ste ikada čuli za legendu o biljci poznatoj kao „ženska sreća“? Veruje se da ova biljka pomaže ženama da pronađu svoju srodnu dušu, kao i ljubav i sreću u kući.

Biljka poznata kao spatifilum često se naziva „ženskom srećom“ zbog raznih legendi koje su povezane s njom. Prema legendi, nekad davno, spatifilum u cvatu bio je poklon neudatim ili bezdetnim ženama kako bi im donio sreću.

Svi su verovali da cvet zaista donosi sreću ženama i ostatku porodice kako bi ostvarili ono što su najviše želeli.

Postoji čak 47 vrsta spatifiluma koje se razlikuju pretežno po veličini i izgledu listova. Prirodno su prilagođeni rastu u šumskom tlu gde mogu zadovoljiti svoje potrebe za svetlošću i vodom u hladovini visokih stabala.

Možete imati ovu biljku i kući ako ste obezbediti ovakve uslove. Standardne vrste mogu narasti preko metra u visinu u svom prirodnom staništu, dok obično ne prelaze metar visine u kućnim uslovima.

Porede sreće i verovanja u ljubav, naučnici veruju da ova biljka može ukloniti prašinu i razne štetne toksine iz vazduha i zaštititi prostor od nakupljanja vlage.

Ova biljka nije samo korisna, već je i izuzetno lepa. Takođe je dobro što ne zahteva posebno održavanje i uspeva u kupatilima i spavaćim sobama gde pomaže poboljšanju kvaliteta vazduha uklanjanjem prašine i toksina iz vazduha u kući.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.