U trendu

Ovo je jedina stvar koju treba koristiti za prljava vrata tuš kabine, a košta manje od 500 dinara

Održavanje vrata tuš kabine čistima i blistavima može biti izazov, naročito kada vodite borbu s tvrdom vodom i naslagama sapuna. Ovo rešenje za vaša prljava vrata može biti šokantno, ali stručnjaci su otkrili da jedan praktičan alat može stati na kraj i najtvrdokornijim mrljama.

Trik dolazi od kućnih profesionalaca iz Taste of Home, koji su objasnili zašto se vrata tuš kabine uopšte toliko isprljaju.

„Prljava i mutna vrata uzrokovana su nakupljanjem tvrde vode (uglavnom naslaga kalcijuma)“, napisali su stručnjaci.

Kada čistite svoja vrata svakodnevno, jednostavni rastvor sirćeta i sredstva za pranje posuđa može razgraditi kalcijum. Možete koristiti i limun i so, ako želite da vaš tuš ima svež miris.

Ali šta je naslagama koje se čine trajne? Verovali ili ne, fina čelična vuna (PHD – čelična vuna – superfine) je jeftino i efikasno rešenje, kažu stručnjaci.

„Za teške mrlje, pokušajte da koristite posebno finu čeličnu vunu“, napisali su profesionalci u Taste of Home. Trik je u vrsti čelične vune klasifikacije #0000 koju možete nabaviti u većim lokalnim prodavnicama za manje od 500 dinara. PHD čelična vuna je izvrstan alat za poliranje krajeva izduvnih cevi i metalnih delova od bakra i aluminijuma, odlično čisti metalne alate, a sada otkrivamo de je jeko efikasna i za naslage kamenca u kupatilu.

Iako biste možda pomislili da ovaj materijal može izgrebati staklo, to nije istina. Ako oprezno rukujete s njome neće izgrebati staklo i biće jako efikasna u uklanjanju naslaga minerala.

„Obrišite vrata i sanitarije listom suve čelične vune, kružnim pokretima odozgo prema dole.“ Kada isperete, trebalo bi da vidite kako mineralne naslage nestaju. Takođe možete naprskati vrata tuš kabine sirćetom, ostaviti preko noći i isprati, a zatim ispolirati preostale ostatke čeličnom vunom.

Jednom kada vaša vrata budu blistavo čista, praktikujte dobru higijenu, odnosno svakodnevnu brigu. Najbolji način da to postignete je da osušite svoje kupatilo nakon tuširanja, kako voda ne bi ostajala na vratima i stvarala naslage. Osušite vrata i sanitarije krpom nakon svakog tuširanja, savetuju stručnjaci, a kad nije u upotrebi, ostavite vrata tuša odškrinuta kako biste omogućili ventilaciju“, kažu eksperti, a prenosi Jutarnji.hr.

Nakon tuširanja, obavezno isperite sapun i proizvode za telo sa zidova, vrata, poda i udubljenja na kojima se nalaze vaša vrata. Takođe možete svake nedelje svoj tuš dobro naprskati sirćetom kako biste odstranili kalcijum i druge minerale.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.