U trendu

Ovo je jedini ispravan način za pranje posteljine u veš mašini, domaćice se kunu u ovaj trik

Možda niste mnogo o tome ni razmišljali, ali sudeći po jednoj mami koja je opsednuta čišćenjem, postoji pravi način za pranje posteljine, tačnije navlaka za prekrivače, jorgane i tome slično.

Iako najverovatnije samo ubacite posteljinu u veš mašinu, ova mama ističe da obavezno treba da zakopčate dugmad ili rajfešlus (šta se već nalazi na navlakama), pre nego ih stavite na pranje.

S obzirom na to da je i ona svesna da ovo deluje kao dupli posao, pošto ćete kasnije opet morati da otkopčavate, kako biste ubacili prekrivače u navlake, ona ima jednostavno objašnjenje za to.

– Kada stavljam posteljinu u mašinu za veš uvek je prethodno zakopčam. Ovo će sprečiti da druga posteljina poput jastučnica i čaršava ulazi u nju tokom pranja – kaže ova čistunica.

Takođe je dala još jedan savet, a to je da ukoliko imate mašinu za sušenje veša, jastučnice i čaršave stavite da se suše pre navlaka – ne zajedno.

– Dok se navlake suše, možete da počnete da nameštate krevet koristeći čaršav i jastučnice. Dok to završite i vaša navlaka će se osušiti i biti spremna za postavljanje na prekrivač i krevet.

Pratioci sa Instagrama su bili oduševljeni njenim savetima, navodeći da su veoma pametni i da će ih sigurno primeniti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар