U trendu

Ovo je najbolja prirodna zamena za omekšivač: Skoro besplatna, zdravija, a odeća miriše božanstveno

Omekšivač pruža tkaninama mekoću i predivan miris, ali ako želite da probate neku zdraviju opciju, vredi probati neku od sve popularnijih alternativa za omekšivač.

Sirće
Poznato je da sirće ima široku primenu i van kuhinje, posebno u dezinfekciji i u kombinaciji sa sodom bikarbonom, a korisno je to što se ono može upotrebiti i umesto omekšivača.

Sve vrste sirćeta su dobra alternativa, a najbolji izbor su jabukovo i destilovano belo sirće. Sve što je potrebno jeste da u pregradu za omekšivač sipate 3 kašike sirćeta, a ni slučajno ne preterujte jer će se onda osećati prejak miris u vešu.

Eterična ulja
Destilovani mirisi koji imaju vrlo koncentrisanu i značajnu količinu aktivnih sastojaka odlično su rešenje ukoliko želite da izbegnete upotrebu omekšivača.

Pomešajte 2-3 kašike eteričnog ulja po želji s 2 šolje sirćeta i dobro ih promešajte. Ova mešavina može da se koristi kao klasični omekšivač ili da se njom naprska mašina za sušenje pre upotrebe.

Soda bikarbona
Kad stavite odeću u mašinu, pospite je polovinom šolje sode bikarbone i zavrtite bubanj nekoliko puta tako da se rasporedi svuda, pa operite programom koji vam je potreban.

Soda bikarbona će sprečiti da se odeća „ukoči“ i smanjiće statički elektricitet, a uz to će ukloniti neprijatne mirise i održati boju svetlije odeće.

Balzam za kosu
Da bi ovaj trik funkcionisao, morate da koristite i sirće i vodu.

Ubacite levak u veliku bocu, pa sipajte 6 šoljica vode, pa 3 šolje sirćeta i potom 2 šolje balzama za kosu. Nežno promešajte (nikako ne tresite jer će početi da peni snažno). Najbolje je koristiti organski balzam sa što manje hemikalija.

Sipajte u količini koju biste koristili da sipate omekšivač i pustite veš-mašinu da obavi svoju magiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)