U trendu

Ovo je najbolji i najjeftiniji proizvod za uklanjanje kamenca, od vrata tuš kabine pa do slavina

Održavanje vrata tuš kabine čistima i blistavim može da bude izazov, posebno kada se borite sa tvrdom vodom i naslagama sapuna. Ovo rešenje za vaša prljava vrata može biti šok, ali stručnjaci su otkrili da jedan zgodan alat može da stane na kraj čak i najtvrdokornijim mrljama.

Trik dolazi od kućnih profesionalaca u Taste of Home, koji su objasnili zašto se vrata tuša uopšte toliko zaprljaju.

„Prljava i zamućena vrata su uzrokovana nagomilavanjem tvrde vode (uglavnom naslaga kalcijuma)“, napisali su stručnjaci.

Kada svakodnevno čistite vrata, jednostavan rastvor sirćeta i tečnosti za pranje sudova može razbiti kalcijum. Takođe možete koristiti limun i so ako želite da vaš tuš miriše sveže.

Ali šta je sa naslagama koje izgledaju trajne? Verovali ili ne, fina čelična vuna (PHD – steel wool – superfine) je sigurno i efikasno rešenje, kažu stručnjaci.

„Za teške mrlje pokušajte da koristite ekstra finu čeličnu vunu“, napisali su profesionalci u Taste of Home. Trik je u vrsti čelične vune klasifikacije #0000, koju možete nabaviti u većim lokalnim prodavnicama po ceni manjoj od 300 dinara. PHD čelična vuna je odličan alat za poliranje krajeva izduvnih cevi i metalnih delova od bakra i aluminijuma, odlično čisti metalne alate, a sada otkrivamo da je veoma efikasna i za naslage kamenca u kupatilu.

Iako možda mislite da ovaj materijal može ogrebati staklo, to nije tačno. Ako pažljivo rukujete, neće ogrebati staklo i biće veoma efikasan u uklanjanju mineralnih naslaga.

„Obrišite vrata i toalete limom suve čelične vune, kružnim pokretima od vrha do dna.“ Kada isperete, trebalo bi da vidite kako mineralne naslage nestaju. Vrata tuša takođe možete poprskati sirćetom, ostaviti da prenoći i isprati, a zatim preostalo ostatke ispolirati čeličnom vunom.

Kada vaša vrata budu blistavo čista, praktikujte dobru higijenu ili svakodnevnu negu. Najbolji način da to postignete je da osušite kupatilo nakon tuširanja, kako voda ne bi ostajala na vratima i stvarala naslage. Vrata i sanitarije posle svakog tuširanja osušite krpom, savetuju stručnjaci, a kada nisu u upotrebi, ostavite vrata tuša odškrinuta kako biste omogućili provetravanje“ – kažu stručnjaci.

Nakon tuširanja, obavezno isperite sapun i proizvode za telo sa zidova, vrata, poda i žlebova na kojima se nalaze vaša vrata. Takođe možete svake nedelje naprskati tuš sirćetom da biste uklonili kalcijum i druge minerale.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.