U trendu

Ovo je verovatno najbolji trik za stavljanje pek-papira u kalup (VIDEO)

Kada gledamo profesionalce dok rade u kuhinji sve deluje jednostavno. Testa savršeno narastju, filovi uspevaju, a deluje i da se sudovi sami peru.

Šalu na stranu, u kuhinji mnogo toga može da pođe naopako. A ponekad je prva prepreka u kuvarskoj avanturi stavljanje papira za pečenje u okrugli kalup.

Srećom, postoji jednostavan trik sa kojim to savršeno funkcioniše, prenosi 24sedam.rs. Dakle, kada treba da obložite okrugli kalup za torte papirom za pečenje, to možete učiniti vrlo jednostavno, tako što ćete kratko namočiti izrezan komad papira za pečenje u mlaku vodu.

Parchment Paper Hacks

If you’re like me you use parchment paper every time you cook 👩‍🍳 It makes clean up so much easier!! Here are 3 easy parchment paper hacks. If you’re like me you also don’t read instructions 🤣 …the first hack is right on the box! Hope you’re having a great week friends ❤️🙂

Posted by Jennifer Valentyne on Thursday, August 25, 2022

Čim osetite da je mekan i savitljiv, možete ga izvaditi, dobro iscediti i zatim pažljivo raširiti. Sada se papir za pečenje može lako položiti u okrugli kalup. Kako biste sprečili klizanje, lagano ga pritisnite i izravnajte – i gotovo. Zatim možete staviti testo u kalup za torte obložen papirom za pečenje.

Umesto vode može i ulje

Imamo i alternativu. Umesto da namačete papir za pečenje možete samo dodati malo ulja u kalup. Pre nego što papir za pečenje stavite u kalup za tortu, na podlogu stavite malo ulja i ravnomerno rasporedite.

Zatim možete staviti papir za pečenje na tanki film ulja i pritisnuti ga pravo na dno kalupa kako kasnije ne bi skliznuo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar