Ovo jeftino rešenje spasiće vas problema s kondenzacijom u domu

Tokom hladnijih dana nije retka pojava da se na prozorima pojavi kondenzacija, pa je tokom sezone grejanja uobičajena stvar u mnogim domovima. Razlog zbog kojeg dolazi do nakupljanja kapljica vode je zato što se vlaga u vazduhu sudari s hladnim prozorskim staklima i pretvori u tečno agregatno stanje. Kako bi se ovo izbeglo preporučuje se, koliko god je to moguće, da se stanovi i kuće provetravaju, otvaranjem prozora.

Skupljanje vlage nije ni malo bezazlen problem jer se nakon nje može pojaviti i plesan. Događa se da se usled svega plesan pojavi i na zidovima pa i nameštaju, a može biti uzrok otežanog disanja, začepljenog nosa, upale sinusa, grla i nosa, suvog kašlja, crvenila oka…

Devojka po imenu Kimberli je u Fejsbuk grupi za savete i trikove upravo postavila to pitanje: kako se rešiti kondenzacije? Jedna žena joj je ponudila genijalno rešenje, prenosi The Sun.

– Znam da ovo zvuči ludo, ali ubacite pesak za mace u čarapu i zavežite na vrhu prozora. Jeftino je i dugo traje. Ovo koristimo u našem starom kamperu, odlično funkcioniše. Možete stavite čarapu na prozorsku dasku i pokupiće svu vlagu, objasnila je Hana, članica ove grupe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.