U trendu

Ovo nikako ne biste smeli da perete u veš mašini

Većina mašina za pranje veša ima velike koševe za centrifugu koji mogu da prime veliku ćebad i prostirke za kupatilo. To navodi kupce da misle da ove mašine za pranje mogu da peru velike, teške predmete bilo koje veličine i težine.

Problem je u tome što prostirke za kupatilo upijaju toliko vode da na kraju teže mnogo više nego što je mašina za pranje dizajnirana da podnese.

Ako pokušate da očistite prostirke za kupatilo u mašini za pranje veša, rizikujete dva skupa problema.

Možete uništiti motor odvoda

Otirači za kupatilo često imaju gumenu podlogu koja se raspada u ciklusu pranja. Mali gumeni komadi zatim blokiraju pumpu za odvod tako što začepljuju njen motor i odvodnu liniju.Često je potrebno zameniti motor odvoda.

Ova popravka nije nimalo jeftina. Čak i prostirke za kupatilo bez gumene podloge mogu uticati na motor odvoda. Duga vlakna na nekim prostirkama se odvajaju tokom ciklusa pranja i začepljuju odvod.

Možete uništiti ležaj koša

Zadnji ležaj koji podržava koš za centrifugu najviše se ošteti od teških prostirki za kupatilo i velike centripetalne sile koju stvara ciklus centrifuge. Tu je i nosač za bubanj koji se često lomi zbog povećane težine.

Ako nastavite da perete teške predmete na ovaj način, budite spremni na to da ćete kupovati novu mašinu za veš svake dve do tri godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar