U trendu

Ovo ulje je hit među domaćicama širom sveta, obavezno ga nabavite

Ulje eukaliptusa ima širok spektar upotrebe, kako za lepotu i zdravlje, tako i za održavanje čistoće i svežine doma. Za šta sve možete da koristite ulje eukaliptusa?

Protiv insekata

Eukaliptus ima veoma jaku aromu koja je prijatna za ljude, ali odbojna za insekte, posebno komarce. Napravite domaći preparat protiv insekata mešanjem jednakih delova jabukovog sirćeta, hamamelisa i 20 kapi etarskog ulja eukaliptusa. Sipajte smešu u bocu sa raspršivačem. Protresite nakon svake upotrebe. Možete prskati svuda u kući, kao i po koži.

Sredstva za čišćenje drvenih podova

Drveni pod se može oštetiti ako se čisti neodgovarajućim deterdžentom. Fabrička, hemijska sredstva koja su dizajnirana za ovu svrhu mogu biti previše agresivni. Zato možete napraviti domaće sredstvo za čišćenje podova od eukaliptusa koji čisti, dezinfikuje i lepo miriše. Pomešajte 3 litre vode sa 1 šoljom jabukovog sirćeta. Dodajte 25 kapi ulja eukaliptusa. Dobro promešajte. Očistite i dezinfikujte podove od tvrdog drveta. Ovo je takođe pogodno i za čišćenje drvenog nameštaja, piše aktuelnosti.us.

Protiv buđi

Buđ je opasna po zdravlje. Čišćenje kuće je veoma važno za sprečavanje alergija, astme i drugih zdravstvenih problema. Eukaliptus već nudi odličan prirodni način za borbu protiv buđi. Ima veoma jaka antibakterijska i antimikrobna svojstva, zbog čega se uspešno bori protiv buđi u kući.

Da biste napravili sopstveni proizvod protiv buđi, pomešajte jednake delove alkohola i ulja eukaliptusa. Razblažite smešu sa 2 šolje vode. Dobro protresite, pa potom poprskajte površinu. Ostavite da se potpuno osuši.

Za uklanjanje lepljivih mrlja

Lepljive mrlje i ostatke prljavštine je teško ukloniti. Međutim, eukaliptus može pomoći. Da biste izbegli lepljive ostatke, navlažite pamučne jastučiće ili krpu uljem eukaliptusa. Nanesite  na površinu i pustite da odstoji, a zatim je očistite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.