U trendu

Ovo vam niko nije rekao: Sredstvo za koje tvrde da čini čuda u domu uništiće ove površine

Belo alkoholno sirće, koje se najčešće koristi za salate i kiseljenje prilikom pripreme zimnice, pokazalo se kao odlično jeftino sredstvo za čišćenje i uklanjanje mrlja u domu, zbog svojih antiseptičkih, antibakterijskih i dezodorirajućih svojstava. Može da se koristi za čišćenje gotovo svega u kući, od stakla, nameštaja i aparata do odeće, efikasan je i za kamenac, a najbolje je što je za postizanje zadovoljavajućih rezultata potrebno vrlo malo proizvoda koji je uz to i jeftin i ekološki prihvatljiv.

Međutim, važno je znati kada ga ne koristiti jer može oštetiti neke površine u vašem domu. Na primer, ne bi trebalo da se koristi na mermeru zbog rizika od promene boje ili ljuštenja. Proizvođači ga takođe ne preporučuju na drvenim podovima.

S druge strane, efikasan je za čišćenje tostera i čajnika, za skidanje etiketa sa tegli, za čišćenje rerne, prirodni je repelent protiv komaraca, dodaje se za pranje peškira i odeće, a uklanja i tvrdokorne mrlje na kuhinjskom tekstilu. .

Mnogo je primera, tutorijala i saveta za čišćenje alkoholnim sirćetom, a ovog puta vam donosimo kako lako očistiti kuhinjske krpe. Zato u posudu treba sipati vrelu vodu i pola čaše sirćeta i ostaviti krpe da se natapaju nekoliko sati. Nakon toga možete ih prati ručno ili u mašini za pranje veša. Sirće treba da ukloni sve mrlje, dezinfikuje krpe i eliminiše neprijatne mirise.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.