U trendu

Ovog Uskrsa probajte farbanje jaja u vinu: Vrlo je jednostavno, a rezultat su predivna, šljokičasta jaja (video)

Ako ove godine želite malo drugačija uskršnja jaja na uskršnjoj trpezi, ofarbajte ih u vino. Vino će im dati lepu, tamnu boju, a ako ih stavite na svetlo, vaša uskršnja jaja će zablistati i izgledati zaista posebno.

Farbanje jaja u vinu je vrlo jednostavno i za to će vam trebati samo jedna flaša vina. Evo kako to funkcioniše.

@deliciousfooddddd

Shiny Easter Eggs in Red Wine #asmr #shorts #short #easter #cooking

♬ I’m Good (Blue) – Cupido

Farbanje jaja u vinu

Da biste nabavili ova uskršnja jaja, potrebne su vam samo dve stvari – jaja i crno vino. U šerpu sipajte vino (mora da bude crno i nikako ne suvo, već slatko), pa u šerpu sa vinom dodajte jaja. Kuvajte ih u vinu 8 do 10 minuta, isključite vatru i ostavite u vinu preko noći (najmanje 8 do 10 sati).

Sledećeg dana pažljivo izvadite jaja iz posude sa vinom i stavite ih na ubrus. Pustite ih da se osuše i nikako ih ne brišite da se gornji, sjajni sloj ne obriše. Pustite ih da se osuše na vazduhu, a kada se osuše, premestite ih u korpu. Rezultat će biti prelepa, neobična tamnoljubičasta uskršnja jaja koja blistaju na svetlosti.

@antonia.jagodic

BOJANJE JAJA U VINU 🥚🐰 Imamo raznoraznih tehnika bojanja jaja, ja vam danas donosim jednu koja me oduševila, a to je bojanje jaja u vinu – jaja sa šljokicama. Trebat će vam vino (kažu što lošije vino – bolji efekt 😛), šećer i boja. Ako koristite crno vino – boja ne treba jer vino jako lijepo oboja jaja i da mu čarobne kristaliće te se predivno sijaju. Ja sam koristila oko: – 500ml vina / 500ml wine – 100g šećera / 100g sugar – boja po želji / food color ● Jaja dobro namočite u smjesi vina, šećera i boje (ako koristite bijelo vino, za crno ne treba boja) | Soak the eggs well in a mixture of wine, sugar and color (if you use white wine, you don’t need color for black) ● Stavite kuhati i ostaviti da kuha oko 5 minuta. | Bring to a boil and let it cook for about 5 minutes. ● Vadite jaja na papirnati obrus i malo ih obrišite. | Take the eggs out on a paper towel and wipe them a little. ● Imate predivna jaja sa šljokicama. | You have beautiful eggs with glitter. 🎬 VIDEO RECEPT 🎬 https://youtu.be/WEsRHABGhcI #bojanje #bojanjejaja #uskrs #uskrsnjajaja #uskrsnjadekoracija #uskrsnjedekoracije #easter #easteregg #eastereggs #easterneuropean #easterbunny #decoration #decor #decorations #vaskrs #jaja #eggs #egg #idea #ideas #wine #farbanje #farbanjejaja #colouring #hack #hacks #hacksoflife #viralhacks #viral #food #hrana #creative #creativeideas #ideatimes #ostern #balkan #fy #fyp

♬ original sound – Antonia Jagodic

Može se koristiti i belo vino, ali morate dodati boje

Tiktokerka Antonija Jagodić pokazala je nešto drugačiji način farbanja jaja u vinu. Koristila je i crno i belo vino, dodala šećer u vino, a belom vinu dodala plavu boju, ali možete dodati bilo koju drugu boju za hranu.

Koristila je 500 ml vina i 100 g šećera pa je u mešavinu vina i šećera stavila jaja, a zatim je to zajedno kuvala oko 5 minuta. Na kraju je jaja izvadila i osušila na ubrusu, a dobila je svetlije i tamnija jaja koje sijaju na svetlu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.