U trendu

Ovu odeću nikako ne perite u mašini, možete da oštetite mašinu i uništite odeću, bolje ručno

Tokom hladnog vremena pranje odeće nekako postaje ređe, imajući u vidu koliko joj je potrebno da se osuši (osim onim koji poseduju mašinu za sušenje veša).

Ipak ni to nije jedini problem!

Neke komade odeće čak ne treba ni ubacivati u mašinu, jer ćete samo da napravite gore. Da li znate koju odeću nikako ne treba prati u mašini za veš?

Grudnjaci
Na prvom mestu tu su grudnjaci. Kao prvo, žice mogu da oštete bubanj, a kopče mogu da pocepaju odeću koja se pere zajedno s grudnjacima. Takođe, kvalitet grudnjaka može da se sroza tako da niste ništa uradili. Zato je bolje da grudnjake perete ručno.

Kravate
Većina kravata je napravljena osetjivih materijala, pa zbog toga prilikom brzog pranja u mašini kravate mogu da izgube oblik ili zaprljaju drugu odeću. Kravate bolkje perite ručno ili ih ponesite na hemijsko čišćenje.

Pre nego što ih ubacite u mašinu, zakopčajte pantalone, farmerke, košulje… Rajsferšlusi i dugmići mogu se zaglave u mašini i oštete odeću tokom pranja. Što se tiče odeće sa dekorativnim elementima, bilo da su to šljokice, perle ili kamenčići, nemojte ih prati u veš mašini, već ručno kako se ne bi zaglavili ili oštetili mašinu.

Svilena odeća
Većina svilenih predmeta zahteva hemijsko čišćenje (ili bar nežno ručno pranje), jer visoke temperature i centrifuga mogu da unište osetljivu tkaninu. Svilena odeća može jednostavno da se pocepa ili izgubi oblik. Zato je bolje perite ručno.

(Mondo)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar