U trendu

Ovu stvar iz kuće nikad i ni pod razno ne treba čistiti sa sirćetom

Četiri stvari iz kuće nikad ne bi trebalo čistiti sirćetom – razlog je krajnje opravdan.

Iako je sirće često prihvaćeno kao prirodno sredstvo za čišćenje, postoje neki predmeti u kući koje bi moglo da ošteti više nego što koristi.

Belo sirće je često promovisano kao netoksično sredstvo za čišćenje koje može da ubije bakterije, rastvori tvrdokornu masnoću i ukloni prljavštinu. Međutim, stručnjaci upozoravaju da bi moglo da našteti nekim kućnim aparatima.

Iako ga mnogi koriste za čišćenje ogledala, stručnjaci upozoravaju da bi to moglo zapravo da im naškodi. Sirće može prodreti u tanki premaz ogledala i oštetiti srebrnu podlogu koja im daje sjaj.

Takođe, nije preporučljivo koristiti sirće za čišćenje mašina za pranje veša, jer može oštetiti gumene i plastične delove mašine, što može dovesti do curenja. Umesto toga, preporučuje se korišćenje proizvoda koji su namenjeni za čišćenje mašina za pranje veša.

Iako mnogi koriste sirće za uklanjanje kamenca iz mašina za pranje sudova, s vremenom može oštetiti neke delove mašine. Umesto sirćeta, preporučuje se korišćenje kuhinjske soli koja će sprečiti nakupljanje kamenca.

Nije preporučljivo koristiti sirće i za čišćenje pegle za veš, jer bi moglo da ošteti zaštitni sloj na pegli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.